Naturalne smaki – tylko prawdziwe składniki

W Planecie Tortów wierzymy, że najlepszy smak powstaje z prostych, naturalnych składników. Dlatego w naszych ciastach i kremach znajdziesz to, co naprawdę powinno być w domowym wypieku: świeże jajka, mąkę, masło 82%, odrobinę cukru i wysokiej jakości dodatki, które znamy z kuchni, a nie z etykiet pełnych kodów.

Nie używamy gotowych mieszanek, sztucznych polepszaczy ani „ulepszaczy smaku”. Każdy tort, deser i krem powstaje od podstaw w naszej pracowni, dzięki czemu masz pewność, że to, co podajesz swoim bliskim, jest nie tylko pyszne, ale też uczciwe składem.

Naturalne składniki to dla nas nie trend, ale standard – dzięki nim nasze wypieki smakują jak „domowe”, tylko w bardziej dopracowanej, cukierniczej wersji.


Smaki tortów

Grupa cenowa I:

Owocowe Marzenie

waniliowy biszkopt z bitą śmietaną i soczystą frużeliną truskawkowo-malinową własnego wyrobu

Zebra

waniliowy biszkopt przekładany na zmianę delikatną bitą śmietaną i musem czekoladowym

Podwójnie czekoladowy

czekoladowy biszkopt z musem czekoladowym

Oreo

czekoladowy biszkopt przełożony serkowo-śmietankowym kremem z kawałkami oryginalnych ciasteczek Oreo

Wiśnia w czekoladzie

czekoladowy biszkopt z musem czekoladowym i warstwami frużeliny z aromatycznych wiśni

Czarny las

czekoladowy biszkopt skropiony wiśniówką, z żelką wiśniową i śmietanką

Tiramisu

waniliowy biszkopt nasączony kawą z amaretto, z kremowym mascarpone i warstwami kakao


Grupa cenowa II: (+15zł/kg)

Malinowa pralina

waniliowy biszkopt, eleganckie połączenie musu malinowego z warstwą frużeliny malinowej oraz musu z białej czekolady z chrupiącą migdałową praliną

Mango marakuja

waniliowy biszkopt, tropikalne połączenie delikatnego musu mango, kremowego ganaszu z marakują i orzeźwiającej żelki z marakui i mango

Czekoladowa pralina

czekoladowy biszkopt z kremem czekoladowym, żelką malinową i warstwą czekoladowo-orzechowej masy pralinowej z chrupiącymi drobinkami


Grupa cenowa III: (+25zł/kg)

Królowa pistacja

waniliowy biszkopt z kremem pistacjowym na bazie białej czekolady, śmietanki i pasty pistacjowej, wsadem z aromatycznej maliny oraz warstwą cremeux pistacjowego z chrupiącą, migdałowo-pistacjową praliną

Bueno

orzechowy biszkopt z kremem orzechowym na bazie białej czekolady i śmietanki, wsadem z kwaśnej porzeczki dla przełamania smaku oraz warstwą cremeux z orzecha laskowego z chrupiącą orzechową praliną



Smaki babeczek

Waniliowa

waniliowe ciasto z puszystą śmietanką

Czekoladowa

czekoladowe ciasto z kremem czekoladowym na bazie śmietany

Malinowa

waniliowe ciasto z delikatnym kremem malinowym na bazie śmietany

Czarny las

czekoladowe ciasto nadziane wiśnią z kremem śmietankowym

Kajmakowa

czekoladowe ciasto nadziane czarną porzeczką z kremem kajmakowym na bazie mascarpone

Snickers

czekoladowe ciasto z kremem na bazie masła orzechowego i mascarpone oraz karmelem

Oreo

czekoladowe ciasto z kremem z serka śmietankowego i pokruszonych ciasteczek oreo

* nadzienie możliwe tylko w babeczkach dużych

** smaki niestandardowe – wycena indywidualna